Medijske vsebine

Ključne informacije o tekaškem dogodku

Na enem mestu smo zbrali povezave do vseh koristnih informacij za obiskovalce in tekače.

PREVZEM ŠTARTNIH ŠTEVILK

Tekači štartne številke prevzamejo v TAVERNI KOPER, Pristaniška ulica 1, Koper. V Ankaranu NI prevzema štartnih številk!
- petek, 7. 4. od 12.00 do 19.00
- sobota, 8. 4. od 9.00 do 19.00
- nedelja, 9. 4. od 7.00 do 9.00 za polmaratonce in maratonce
- nedelja, 9.4., od 6.30 do 8.00 za rekreativce

Ob dvigu štartne številke je OBVEZNA predložitev osebnega dokumenta.
V izogib veliki gneči ob prevzemu številk prosimo vse, ki imate možnost te prevzeti že pred nedeljo, da to storijo po urniku, ki je predviden za skupinski prevzem številk.

Več o prevzemu v navodilih za tekače!

 

URNIK ŠTARTOV

- Otroški teki: KOPER, pred Taverno Koper – v soboto, 8. 4. od 11.00 dalje.

- Maraton: KOPER, pred Taverno Koper – v nedeljo, 9. 4. ob 10.00 uri.

- Polmaraton: KOPER, pred Taverno Koper – v nedeljo, 9. 4. ob 10.30.

- Rekreativni tek: ANKARAN, parkirišče nasproti ankaranske pošte – v nedeljo, 9. 4. ob 10.15 uri.

Več o urniku, štartnem prostoru in conah v navodilih za tekače!

 

AVTOBUSNI PREVOZ NA ŠTART REKREATIVNEGA TEKA

V nedeljo, 9. 4. bo za tekače in spremljevalce organiziran brezplačni avtobusni prevoz na relaciji Koper – Ankaran s predvidenimi odhodi ob:
- 7.40
- 8.15
- 8.50

V Kopru bo postajališče organizirano na avtobusni postaji na Piranski cesti poleg Tržnice Koper. Število sedišč in stojišč na avtobusu JE OMEJENO, zato pozivamo tekače in spremljevalce, da se BOLJ ZGODAJ kot običajno odpravijo na pot, da si zagotovijo svoj prostor, in ne čakajo do zadnjega, saj jim sicer ne bomo mogli zagotoviti prevoza in s tem pravočasnega prihoda na štart.

Povratna vožnja za spremljevalce je predvidena ob 10.45 in 10.50 uri.

Več o avtobusnem prevozu iz Kopra v Ankaran v navodilih za tekače in na povezavi: http://istrski-maraton.si/sl/koristne-informacije/transferji.html

 

GARDEROBA

Za vse tekače, tudi tiste na rekreativnem teku, bo garderoba organizirana v Taverni Koper, Pristaniška ulica 1. Tekač garderobo odda v oštevilčeni vrečki, ki jo prejme od organizatorja v kuverti s štartno številko. Vračilo garderobe tekaču je možno ob predložitvi štartne številke (dovolj bo štartna številka na majici tekača, ki je garderobo oddal). Za shranjevanje obleke organizator ne jamči.

Več o garderobi v navodilih za tekače!

 

OTROŠKI VRTEC

Tekače, ki bodo na prireditev prišli skupaj z otroki, obveščamo, da bo v nedeljo, 9. 4. organiziran vrtec za otroke. Odprt bo od 8.00 do 16.00 ure. V otroškem vrtcu se bodo animatorji z vašimi otroki igrali razne družabne igre, ustvarjali ištrijansko zastavo, barvali pobarvanke, imeli poslikavo na obraz ter si ogledali risanko. Poskrbljeno bo tudi za manjše prigrizke in pijačo.
Zaradi lažje organizacije prosimo, da željo po varstvu predčasno najavite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Prijave sprejemamo do petka, 7. 4. Ob prijavi je potrebno navesti vse zahtevane podatke (kontakti, prehranske zahteve). Otrok je v varstvo pospremljen izključno v spremstvu staršev ali skrbnikov, ki ob prihodu in odhodu podpišejo za to namenjen obrazec.

Več o dejavnostih za otroke tekačev v navodilih za tekače in na povezavi: http://istrski-maraton.si/sl/koristne-informacije/otrosko-varstvo.html

 

PARKIRANJE

Parkiranje za tekače NI posebej zagotovljeno. Tekačem in drugim udeležencem prireditve svetujemo, da parkirajo na javnih in drugih parkiriščih:

Informacije o parkiranju na povezavi: http://istrski-maraton.si/sl/koristne-informacije/parkiranje.html

 

ZAPORE PROMETA

Glede na to, da izvedba prireditve zahteva številne zapore prometa na relaciji Ankaran–Koper–Izola–Piran, zlasti opozarjamo na urnike posameznih zapor, ki so objavljeni na povezavi http://istrski-maraton.si/sl/koristne-informacije/zapore-cest.html

 

SPREMLJEVALNI PROGRAM

Poleg tekov bodo tekači in obiskovalci lahko uživali v pestrem spremljevalnem programu. Obetajo se Istrski sejem športa, Get wet animacija, delavnice za otroke, iskanje zaklada, raznolika gastronomska ponudba itd. Za zabavo bo skrbel DJ Lovro, predstavili se bosta tudi plesni šoli Plesni klub Swank in Dance studio Petra. V nedeljo pa bo za zaključno pozitivno vzdušje poskrbela Tinkara Kovač s skupino.

Več o spremljevalnem programu na povezavi: http://istrski-maraton.si/sl/koristne-informacije/spremljevalni-program.html

Log in