Medijske vsebine

Istrski maraton sodeluje na praznovanju 100-letnice lionistov

Ultramaratonca sta tekla od Kopra do Ljubljane ob podpori Istrskega maratona

Lioniste po vsem svetu povezuje želja delati dobro. V 210 državah deluje 1,4 milijona lionistov, v Sloveniji pa jih je v 55 lions klubih in 24 leo klubih (podmladek) združenih 1500. V Sloveniji lionisti delujejo 27 let. Dejavnosti te v celoti prostovoljne in humanitarne organizacije je namenjena predvsem pomoči slepim in slabovidnim, skozi leta pa se je ta pomoč razvejala še na številna druga področja, ki jih prinašajo čas in okoliščine. Ob 100. obletnici so slovenski lionsi usmerjeni v pomoč slepim in slabovidnim, mladim, lačnim, skrbi za okolje po vsem svetu, tudi v Sloveniji.

Svoj praznik obeležujejo s prireditvijo, poimenovano Objem
V petek, 26. maja 2017, sta iz Kopra in iz Slovenj Gradca začela svoj tek proti Ljubljani dva para ultramaratoncev. Pretekli bodo 100 kilometrov, za vsako leto lionizma po en kilometer, in simbolično objeli Slovenijo. V Ljubljano bo četverica pritekla v soboto, 27. maja, ko se od 9. ure dalje pred Magistratom na 35 stojnicah, skupaj z lokalnimi glasbeniki, predstavljajo lionisti iz vse Slovenije. Ponujajo lokalno hrano in izdelke izpod rok pripadnikov ranljivih skupin, slepih, otrok; tistih, ki jim lionisti pomagajo iz leta v leto. Maratonci so mednje pritekli opoldne. Prisotne je nagovoril ljubljanski župan, guverner slovenskih lionsov Gregor Pajić pa je dal znak za simboličen objem. Tudi na ta dan zbirajo humanitarne prispevke, ves izkupiček bo šel za potrebe slepih in slabovidnih.

Od Kopra do Ljubljane sta tekla ultramaratonca Sara Kavčič in Ambrož Jakop, od Slovenj Gradca do Ljubljane pa Sonja Leskovar in Mitja Volčanšek – letošnji ambasador Istrskega maratona. Saro in Ambroža je z logistično podporo spremljala ekipa društva Istrski maraton, ki se je tako vključila v praznovanje te humanitarne organizacije.

Log in