Novice in obvestila

Istrski maraton sodeloval na praznovanju lionistov

Slovenski lionisti so v soboto, 27. maja, s proslavo pred ljubljanskim Magistratom obeležili stoletnico prostovoljne in humanitarne organizacije, ki v Sloveniji združuje 1500 lionistov, po vsem svetu pa kar 1,4 milijona. Iz Kopra in Slovenj Gradca so ob tej priložnosti v Ljubljano pritekli štirje ultramaratonci in s pretečenimi sto kilometri spomnili na častitljivo zgodovino lionizma. Za Saro Kavčič in Ambroža Jakopa, ki sta pretekla 113 kilometrov od morja do prestolnice, je poskrbel Istrski maraton; tako je dodal svoj delček hvaležnosti za vse, kar dobrega za soljudi v stiski naredijo člani lions klubov. Sara in Ambrož sta se izkazala ne samo z neverjetno zdržljivostjo, temveč tudi z radoživostjo in presežkom energije celo še na zadnjih metrih svoje poti. Iz Slovenj Gradca pa je tekel letošnji ambasador Istrskega maratona, Mitja Volčanšek. Vsem sodelujočim ponovno čestitamo tako za pretečene kilometre kot za vsa dobrodelna dejanja!

Beri več...

Društvo Istrski maraton se pridružuje projektu Never give up

Ta petek, 2. junija, bo na koprski Bonifiki potekala prireditev »10 krogov za 10 nasmehov«, ki ga organizira gibanje »Never give up«. Vodja gibanja, ultra maratonec Matej Markovič na omenjenih prireditvah po Sloveniji zbira denar pomoči potrebnim. Letos bo v Kopru ob njem vseskozi tekel tudi član društva Istrski maraton in organizacijskega odbora našega maratona Branko Vrabec. Branko bo na povabilo so-organizatorja, društva Tekači z Obale, skušal preteči celoten maraton. Upamo, da mu bo to tudi uspelo. Še lažje pa mu bo ob vaši spremljavi na ali podpori ob krožni progi atletskega stadiona. Zato vabljeni na Bonifiko, ta petek od 16.00 do 20.00. Za vse takače bo navijal tudi naš Žvelto.

Več infromacij o projektu na spodnji povezavi:
http://www.nevergiveup.si/

Beri več...

Triatlon za pokal Istre 2017

V soboto, 3.6.2017, Športno društvo 3ŠPORT organizira Triatlon za pokal Istre 2017, ki se bo odvijal v Kopru, z glavnim prizoriščem na Ukmarjevem trgu (Koprska plaža).

Več informacij glede prijav in prireditve dobite na spletni strani organizatorja Športnega društva 3Šport: http://www.sd3sport.com/.

Lahko pa sodelujete tudi kot prostovoljec, prijave zbirajo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefonski številki 041 547 721.

Vabljeni!


pdfVABILO PROSTOVOLJCEM

Beri več...

Istrski maraton sodeluje na praznovanju 100-letnice lionistov

Ultramaratonca sta tekla od Kopra do Ljubljane ob podpori Istrskega maratona

Lioniste po vsem svetu povezuje želja delati dobro. V 210 državah deluje 1,4 milijona lionistov, v Sloveniji pa jih je v 55 lions klubih in 24 leo klubih (podmladek) združenih 1500. V Sloveniji lionisti delujejo 27 let. Dejavnosti te v celoti prostovoljne in humanitarne organizacije je namenjena predvsem pomoči slepim in slabovidnim, skozi leta pa se je ta pomoč razvejala še na številna druga področja, ki jih prinašajo čas in okoliščine. Ob 100. obletnici so slovenski lionsi usmerjeni v pomoč slepim in slabovidnim, mladim, lačnim, skrbi za okolje po vsem svetu, tudi v Sloveniji.

Svoj praznik obeležujejo s prireditvijo, poimenovano Objem
V petek, 26. maja 2017, sta iz Kopra in iz Slovenj Gradca začela svoj tek proti Ljubljani dva para ultramaratoncev. Pretekli bodo 100 kilometrov, za vsako leto lionizma po en kilometer, in simbolično objeli Slovenijo. V Ljubljano bo četverica pritekla v soboto, 27. maja, ko se od 9. ure dalje pred Magistratom na 35 stojnicah, skupaj z lokalnimi glasbeniki, predstavljajo lionisti iz vse Slovenije. Ponujajo lokalno hrano in izdelke izpod rok pripadnikov ranljivih skupin, slepih, otrok; tistih, ki jim lionisti pomagajo iz leta v leto. Maratonci so mednje pritekli opoldne. Prisotne je nagovoril ljubljanski župan, guverner slovenskih lionsov Gregor Pajić pa je dal znak za simboličen objem. Tudi na ta dan zbirajo humanitarne prispevke, ves izkupiček bo šel za potrebe slepih in slabovidnih.

Od Kopra do Ljubljane sta tekla ultramaratonca Sara Kavčič in Ambrož Jakop, od Slovenj Gradca do Ljubljane pa Sonja Leskovar in Mitja Volčanšek – letošnji ambasador Istrskega maratona. Saro in Ambroža je z logistično podporo spremljala ekipa društva Istrski maraton, ki se je tako vključila v praznovanje te humanitarne organizacije.

Beri več...

Vabljeni k ogledu oddaje o Intesa Sanpaolo Bank 4. Istrskem maratonu

Koprska televizija je pripravila 30-minutno oddajo o Intesa Sanpaolo Bank 4. Istrskem maratonu. Oddaja bo na sporedu danes ob 18.00 na Televiziji Koper. V prihodnjih dneh pa tudi na Televiziji Slovenija. O terminu predvajanja na TVS vas bomo pravočasno obvestili. Istrski maratonci torej nocoj na koprski televiziji. Vabljeni k ogledu.

Beri več...

Skupaj smo pretekli več kot dvakratni obseg zemlje

Za nami je še ena izvedba športno-rekreativnega istrskega dogodka – projekta sodelovanja. Tudi letos se je organizacijski odbor Društva Istrski maraton potrudil, da so bili teki izpeljani kot načrtovano, varno in v pozitivnem duhu, na naši strani pa je bilo tudi čudovito spomladansko vreme. Da se je vse tako dobro izteklo, so člani organizacijskega odbora za samo organizacijo prevozili slabih 10.000 km, v tekaškem vikendu pa je vsak izmed nas prehodil vsaj relacijo polmaratona.

Letos se je največje tekaške prireditve v slovenski Istri udeležilo okoli 4.600 tekačev iz vsega sveta, natančneje iz kar 25 različnih držav, ki so tekli na razdalji 42, 21 ali 10 kilometrov. Med polmaratonci in maratonci so bili na prvem mestu Italijani (153), drugi Slovaki (43), tretji Hrvati (40), četrti pa Avstrijci (17). Najmlajši tekač Istrskega maratona ima rosnih 10 let, najstarejša tekačica pa 83 let. Dan poprej je z nami na Kapkovem otroškem teku teklo 500 otrok. Kot zanimivost lahko povemo, da je bilo skupaj pretečenih 87.300 km, kar je več kot dvakratni obseg zemlje.

Dogodek Intesa Sanpaolo Bank 4. Istrski maraton je letos povezal 4 istrske občine, za uspešno izvedbo pa je bilo tudi tokrat ključno sodelovanje 3 upravnih enot, 3 komunalnih podjetij in 3 redarskih služb. Na upravne enote je bilo skupaj vloženih več kot 40 dokumentov za pridobitev dovoljenja za izvedbo same prireditve. Za dogodek je bilo oblikovanih in natisnjenih 5.000 programskih brošur, naša oblikovalka pa je skupaj poskrbela za več kot 30 različnih kreativ in promocijskih materialov.

Eden ključnih členov pri brezhibni organizaciji Istrskega maratona so vsako leto naši prostovoljci. Teh je bilo letos okoli 600, za to, da niso bili lačni, pa smo jim razdelili kar 900 sendvičev. Materiale za tekače: 5.000 tekaških majic in medalj, 6.000 športnih vrečk in ovratnih rutic ter 500 otroških majic, je 2 tedna pripravljalo med 20 in 40 študentov UP FTŠ Turistice. Tako za prostovoljce kot tekače smo naročili 3.500 plastenk vode. Rižanski vodovod Koper pa je poskrbel za 11 hidrantov vode. Skupaj je bilo porabljenih več kot 10.000 litrov rižanske kapljice.

Za tekače je na trasi skrbelo 320 rediteljev, postavljenih je bilo 300 varovalnih ograj, 26 km varnostnega traku in več kot 500 stožcev. Tekači so tekli mimo 13 okrepčevalnic in vodnih postaj in 140 opozorilnih tabel. Na okrepčevalnicah je tekače čakala dobra tona banan in pol tone pomaranč. V cilju se je skuhalo še 5.500 porcij bobičev. Ker je varnost tekačev eno ključnih vodil pri izvedbi, je zanje skrbelo tudi 40 zdravstvenih delavcev, 14 reševalcev iz vode, 15 maserjev in 20 Petrinih angelčkov. Za še dodatno varnost je poskrbelo tudi okoli 20 policistov.

Dogodek nam je pomagalo sooblikovati 80 pokroviteljev in partnerjev. Sodelovali smo skupno s 115 dobavitelji, od tega jih je 100 iz Istre. Za odlično promocijo pa je poskrbelo tudi 6 ambasadorjev Istrskega maratona – ena izmed njih, Ana Radivo, je bila letos ponovno zmagovalka maratona v ženski kategoriji.

Vikend pa ni bil namenjen le teku, pač pa tudi zabavi. Skupaj se nas je v Kopru zbralo kar okoli 25.000. Na osrednjem prizorišču – na Ukmarjevem trgu je bilo postavljenih 12 šotorov, več kot 200 miz oz. klopi, 40 prodajnih stojnic in 53 wc kabin. Pripravili smo 6 različnih programskih točk, bobnar Ajk je 6 ur bobnal tekačem in Iztok Gustinčič 8 ur skrbel za povezovanje in napovedovanje, nedeljsko popoldne pa nam je popestrila ena in edina – Tinkara Kovač.

Sonce nas je grelo z dobrimi 20 stopinjami celzija. Vikend, ki ima žal le 48 ur, pa je za vse nas še prehitro minil. Ekipa Istrskega maratona se že veseli 5. izvedbe, ko bo tekaško prireditev ponovno gostila Izola.

Rezultati tekov so dostopni na povezavi:

http://istrski-maraton.si/sl/za-tekace/prijava/neuradni-rezultati-2017.htmlhttp://istrski-maraton.si/sl/za-tekace/prijava/neuradni-rezultati-2017.html

Fotografije pa na:

https://plus.google.com/u/0/collection/gCBdQE

V upanju, da bomo naslednje leto tudi uradno 2. največja tekaška prireditev v Sloveniji, vam pošiljamo športne pozdrave in vas nestrpno pričakujemo tudi prihodnje leto.

Beri več...

Kapkovi otroški teki so za nami, jutri gre za res!

Kar 500 otrok je danes skupaj s straši, nonoti in prijatelji, teklo na Intesa Sanpaolo bank 4. Istrskem maratonu. Sončno vreme je še dodatno poskrbelo za odličen uvod v jutrišnji veliki tekaški dogodek.

Da bo vse teklo kot po maslu, vas ponovno opozarjamo, da se jutri na štart odpravite pravočasno. Rekreativci lahko štartne številke v Taverni v Kopru prevzamete med 6.30 in 8. uro. Polmaratonci in maratonci pa med 7. in 9. uro zjutraj. Vse štartne številke je potrebno prevzeti v Taverni v Kopru, saj v Ankaranu NI prevzema štartnih številk! 

Za tekače in spremljevalce bo jutri organiziran brezplačni avtobusni prevoz na relaciji Koper – Ankaran s predvidenimi odhodi ob:
- 7.40
- 8.15
- 8.50

V Kopru bo postajališče organizirano na avtobusni postaji na Piranski cesti poleg Tržnice Koper. Število sedišč in stojišč na avtobusu JE OMEJENO, zato pozivamo tekače in spremljevalce, da se BOLJ ZGODAJ kot običajno odpravijo na pot, da si zagotovijo svoj prostor, in ne čakajo do zadnjega, saj jim sicer ne bomo mogli zagotoviti prevoza in s tem pravočasnega prihoda na štart.

Poleg tega sporočamo še, da so prijave za varstvo otrok tekačev, ki bodo tekli na nedeljo 10, 21 ali 42 km ZAPOLNJENE. Vrtec bo odprt od 8. do 16. ure. Svoje otroke pripeljite na glavno plažo v Kopru (ob prizorišču matarona v Kopru).

Vse pomembne informacije so zbrane na povezavi: http://www.istrski-maraton.si/sl/medijske-vsebine/item/660-kljucne-informacije-o-tekaskem-dogodku.html, spremljajte pa nas tudi na našem Facebook profilu

Dobro se naspite, jutri nas čaka pomemben dan! :) 

Beri več...

Z nami bo tekel tudi Orlando Pizzolato

Tudi tokrat se nam pridružujejo znani tekači. Ponovno bo z nami Alberto Cova, olimpijski zmagovalec na 10.000 metrov leta 1984 v Los Angelesu. Poleg njega (in to dobesedno) pa bo tokrat na rekreacijskem teku sodeloval Orlando Pizzolato, prava ikona med maratonci. Pizzolato, ki živi blizu Vicenze, je edini, ki mu je uspelo dvakrat zapored zmagati na prestižnem maratonu v New Yorku v letih 1984 in 1985, kar si lahko ogledate na posnetku: https://www.youtube.com/watch?v=msgGZCWvCIM. Predvsem prva zmaga je bila za vse tekaške poznavalce pravi šok, saj ga do tedaj ni nihče prav dobro poznal in ga niso uvrščali niti v širši krog favoritov za zmago. Pizzolato in Cova sta prišla na povabilo našega generalnega sponzorja - Intesa Sanpaolo Bank.

Beri več...

Ključne informacije o tekaškem dogodku

Na enem mestu smo zbrali povezave do vseh koristnih informacij za obiskovalce in tekače.

PREVZEM ŠTARTNIH ŠTEVILK

Tekači štartne številke prevzamejo v TAVERNI KOPER, Pristaniška ulica 1, Koper. V Ankaranu NI prevzema štartnih številk!
- petek, 7. 4. od 12.00 do 19.00
- sobota, 8. 4. od 9.00 do 19.00
- nedelja, 9. 4. od 7.00 do 9.00 za polmaratonce in maratonce
- nedelja, 9.4., od 6.30 do 8.00 za rekreativce

Ob dvigu štartne številke je OBVEZNA predložitev osebnega dokumenta.
V izogib veliki gneči ob prevzemu številk prosimo vse, ki imate možnost te prevzeti že pred nedeljo, da to storijo po urniku, ki je predviden za skupinski prevzem številk.

Več o prevzemu v navodilih za tekače!

 

URNIK ŠTARTOV

- Otroški teki: KOPER, pred Taverno Koper – v soboto, 8. 4. od 11.00 dalje.

- Maraton: KOPER, pred Taverno Koper – v nedeljo, 9. 4. ob 10.00 uri.

- Polmaraton: KOPER, pred Taverno Koper – v nedeljo, 9. 4. ob 10.30.

- Rekreativni tek: ANKARAN, parkirišče nasproti ankaranske pošte – v nedeljo, 9. 4. ob 10.15 uri.

Več o urniku, štartnem prostoru in conah v navodilih za tekače!

 

AVTOBUSNI PREVOZ NA ŠTART REKREATIVNEGA TEKA

V nedeljo, 9. 4. bo za tekače in spremljevalce organiziran brezplačni avtobusni prevoz na relaciji Koper – Ankaran s predvidenimi odhodi ob:
- 7.40
- 8.15
- 8.50

V Kopru bo postajališče organizirano na avtobusni postaji na Piranski cesti poleg Tržnice Koper. Število sedišč in stojišč na avtobusu JE OMEJENO, zato pozivamo tekače in spremljevalce, da se BOLJ ZGODAJ kot običajno odpravijo na pot, da si zagotovijo svoj prostor, in ne čakajo do zadnjega, saj jim sicer ne bomo mogli zagotoviti prevoza in s tem pravočasnega prihoda na štart.

Povratna vožnja za spremljevalce je predvidena ob 10.45 in 10.50 uri.

Več o avtobusnem prevozu iz Kopra v Ankaran v navodilih za tekače in na povezavi: http://istrski-maraton.si/sl/koristne-informacije/transferji.html

 

GARDEROBA

Za vse tekače, tudi tiste na rekreativnem teku, bo garderoba organizirana v Taverni Koper, Pristaniška ulica 1. Tekač garderobo odda v oštevilčeni vrečki, ki jo prejme od organizatorja v kuverti s štartno številko. Vračilo garderobe tekaču je možno ob predložitvi štartne številke (dovolj bo štartna številka na majici tekača, ki je garderobo oddal). Za shranjevanje obleke organizator ne jamči.

Več o garderobi v navodilih za tekače!

 

OTROŠKI VRTEC

Tekače, ki bodo na prireditev prišli skupaj z otroki, obveščamo, da bo v nedeljo, 9. 4. organiziran vrtec za otroke. Odprt bo od 8.00 do 16.00 ure. V otroškem vrtcu se bodo animatorji z vašimi otroki igrali razne družabne igre, ustvarjali ištrijansko zastavo, barvali pobarvanke, imeli poslikavo na obraz ter si ogledali risanko. Poskrbljeno bo tudi za manjše prigrizke in pijačo.
Zaradi lažje organizacije prosimo, da željo po varstvu predčasno najavite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Prijave sprejemamo do petka, 7. 4. Ob prijavi je potrebno navesti vse zahtevane podatke (kontakti, prehranske zahteve). Otrok je v varstvo pospremljen izključno v spremstvu staršev ali skrbnikov, ki ob prihodu in odhodu podpišejo za to namenjen obrazec.

Več o dejavnostih za otroke tekačev v navodilih za tekače in na povezavi: http://istrski-maraton.si/sl/koristne-informacije/otrosko-varstvo.html

 

PARKIRANJE

Parkiranje za tekače NI posebej zagotovljeno. Tekačem in drugim udeležencem prireditve svetujemo, da parkirajo na javnih in drugih parkiriščih:

Informacije o parkiranju na povezavi: http://istrski-maraton.si/sl/koristne-informacije/parkiranje.html

 

ZAPORE PROMETA

Glede na to, da izvedba prireditve zahteva številne zapore prometa na relaciji Ankaran–Koper–Izola–Piran, zlasti opozarjamo na urnike posameznih zapor, ki so objavljeni na povezavi http://istrski-maraton.si/sl/koristne-informacije/zapore-cest.html

 

SPREMLJEVALNI PROGRAM

Poleg tekov bodo tekači in obiskovalci lahko uživali v pestrem spremljevalnem programu. Obetajo se Istrski sejem športa, Get wet animacija, delavnice za otroke, iskanje zaklada, raznolika gastronomska ponudba itd. Za zabavo bo skrbel DJ Lovro, predstavili se bosta tudi plesni šoli Plesni klub Swank in Dance studio Petra. V nedeljo pa bo za zaključno pozitivno vzdušje poskrbela Tinkara Kovač s skupino.

Več o spremljevalnem programu na povezavi: http://istrski-maraton.si/sl/koristne-informacije/spremljevalni-program.html

Beri več...

Ta vikend navijamo za več kot 4.500 tekačev

Ta vikend se veselimo ene večjih tekaških prireditev, ki združuje istrske občine – Intesa Sanpaolo Bank 4. Istrski maraton. Društvo Istrski maraton je na današnji novinarski konferenci predstavilo program, ki obsega obilo športnih užitkov, odlično organizirane teke, varno izvedbo in bogat spremljevalni program.

Tri tekaške preizkušnje – maraton, polmaraton in rekreativni tek – letos gosti koprska občina. Omenjeni teki bodo na sporedu v nedeljo, 9. aprila, ko bo Istro preplavilo več kot 4.500 tekačev iz Slovenije in tujine. Letos se nam pridružujejo tekači iz skupaj 25 različnih držav. Na maratonski razdalji se bo preizkusilo 500 tekačev, največ, kar 2.300 bo polmaratoncev. Iz Ankarana pa bo štartalo 1.800 rekreativcev. Z nami bosta tekla tudi Alberto Cova in Orlando Pizzolato. Dan poprej se bo v Kopru, kjer bo tudi osrednje prizorišče dogajanja, odvil Kapkov otroški tek.

Poleg tekov bodo tekači in obiskovalci lahko uživali v pestrem spremljevalnem programu. Obetajo se Istrski sejem športa, Get wet animacija, delavnice za otroke, raznolika gastronomska ponudba itd. Za zabavo bo skrbel DJ Lovro, predstavili se bosta tudi plesni šoli Plesni klub Swank in Dance studio Petra. V nedeljo pa bo za zaključno pozitivno vzdušje poskrbela Tinkara Kovač s skupino.

Društvo Istrski maraton se zahvaljuje za podporo vsem, ki sooblikujejo letošnji dogodek, predvsem pa vsem prostovoljcem, ki iz leta v leto skrbijo za odlično izvedbo tekaškega vikenda! Občanom in drugim udeležencem v prometu se zahvaljujemo za strpnost, saj bo promet na dan prireditve na nekaterih odsekih omejen.

Tekače še enkrat opozarjamo, da si natančno preberejo NAVODILA ZA TEKAČE, kjer so zapisane vse informacije, ki jih bodo potrebovali.

Beri več...

Log in