Priprave

Priprave

Žvelto v soboto teče z našimi najmlajšimi

Predzadnje tekaško srečanje v sklopu tekaških delavnic Gremo na en žveltin bo namenjeno otrokom. V našo družbo vabimo otroke vseh starosti, s svojimi spremljevalci – mamami, tatiji, nonami, nonoti, tetami, strici, brati, sestrami.

Beri več...

Pretekli maraton in krajše razdalje

Nedelja, 19. marca, je bila v sklopu srečanj Gremo na en žveltin namenjena daljšim tekom. Zbrali smo se ob 9.00 pred Taverno v Kopru, kjer smo namerili okoli 15 stopinj celzija, obetalo pa se je ves dan suho vreme. Prišli so se nam tekači iz različnih krajev, naša maskota Žvelto in fotograf Jadran Rusjan. Ponovno so bili z nami tudi tekači tekaških skupin: Tekači z obale, ŠD 3 šport, Ekipca in tekači Intese Sanpaolo Bank.

Beri več...

"Gremo na en žveltin" po trasi maratona

Naslednje tekaško srečanje, ki se bo odvilo v nedeljo, 19. marca, bo namenjeno testiranju trase maratona (42 km). Vsi, ki bi želeli teči manj, se lahko pridružite kjerkoli na trasi ali pa obrnete na poljubni točki. Štart in cilj za celotno razdaljo bo pred Taverno v Kopru.

Beri več...

V soboto gremo spet na en "žveltin"

Naslednje tekaško srečanje bo namenjeno testiranje trase polamaratona (21 km). Za vse, ki bi želeli teči manj, bo na voljo 10 km razdalja oz. poljubno krajša razdalja. Dodali bomo še nordijsko s pohodom. Vabljeni, da se nam pridružite. Tekaške delavnice na prostem so brezplačne. Štart in cilj bo za vse pred Taverno v Kopru.

Z nami bodo ponovno tudi tekaške skupine: Tekači z Obale, Ekipca, ŠD 3 Šport, ki bodo sooblikovale vsebino srečanja. Prisotni bodo tudi naši ambasadorji in fotograf, ki bo ujel naše nasmejane obraze.

Četrto srečanje GREMO NA EN ŽVELTIN se bo odvilo v soboto, 25. februarja s startom v Kopru (pred Taverno).

PROGRAM

Beri več...

Tek in hoja v klanec z razgledom na morje

Na kulturni praznik se nas je več kot 100 tekačev in pohodnikov zbralo v Simonovem zalivu na plaži. Pridružil se nam je tudi Žvelto, ki je pomagal pri ogrevalnih vajah, ki jih je vodila Bernarda Habe, vaditeljica športne rekreacije in zdrave vadbe, ki pri Istrskem maratonu pokriva področje prostovoljstva.

Beri več...

Bliža se tretje tekaško srečanje GREMO NA EN ŽVELTIN

Naslednje tekaško srečanje bo namenjeno teku od Izole do Strunjana in morda še naprej. Preverili bomo kako spretni smo pri teku in hoji v hrib, hkrati pa se bomo prepustili prelepim razgledom in se nadihali svežega morskega zraka. Udeležba na srečanju je brezplačna. Z nami bodo ponovno tudi tekaške skupine: Tekači z Obale, Ekipca, ŠD 3 Šport, ki bodo sooblikovale vsebino srečanja. Prisotni bodo tudi naši ambasadorji, naša maskota Boškarin Žvelto in fotograf, ki bo ujel naše nasmejane obraze.

Beri več...

O srcu in zdravi drži

Preden se lotimo teka, pa tudi če se z njim že dobro poznamo, je potrebno preveriti kakšna je naša telesna drža, kakšen je naš srčni utrip v mirovanju in kakšen je naš maksimalni srčni utrip v gibanju.

Beri več...

Na drugem tekaškem srečanju bomo testirali traso rekreativnega teka

Naslednje tekaško srečanje GREMO NA EN ŽVETLIN je namenjeno testiranju letošnje trase rekreativnega teka. Dodali pa bomo še 5 km razdaljo in nordijsko hojo s pohodom. Udeležba na srečanju je brezplačna. Z nami bodo ponovno tudi tekaške skupine: Tekači z Obale, Ekipca, ŠD 3 Šport, ki bodo sooblikovale vsebino srečanja. Prisotni bodo tudi naši ambasadorji, naša maskota Boškarin Žvelto in fotograf, ki bo ujel naše nasmejane obraze.

Beri več...

Tekaška srečanja GREMO NA EN ŽVELTIN in VESELA SREDA

Letos bomo naša srečanja s koristnimi nasveti o teku in o Istrskem maratonu preselili iz predavalnice na teren. To seveda ne pomeni, da ne boste deležni tudi teorije, ki je pomembna popotnica tako za začetnike, kot za vse, ki se s tekom srečujete že dalj časa. Povedali in pokazali vam bomo osnovne elemente, ki jih je primerno vključiti v tekaške treninge, tako da je tek zdrav in se ga lahko lotevate še dolga leta.

Beri več...

Log in