Vrh

Slovenske in italijanske teke bo povezal Modri trak Ljudstva tekačev

Spletni portal Ljudstvo tekačev bo v prihodnjem letu s projektom Modri trak/Nastro azzurro povezal štiri polmaratone, po dva na italijanski in slovenski strani. Namen pobude je poglobiti medsebojno poznavanje in sodelovanje tekačev dveh držav, povezati tekaško ponudbo in spodbuditi zdravo tekmovalnost tekačev. Ljudstvo tekačev in goriški organizator bosta slovenskim tekačem še dodatno olajšala in popestrila nastope v Škocjanu in Gorici.

Modri trak

V letu 2020 bodo organizatorji polmaratonov v Škocjanu ob Soči (26.1.), Ankaranu (5.4.), Bovcu (19.9.) in Gorici (18.10.), Gruppo marciatori Gorizia, Društvo Istrski maraton in Športno društvo Bovec maraton, ter spletni portal Ljudstvo tekačev izpeljali merjenje tekačev iz Italije in Slovenije za Modri trak/Nastro azzurro. Tako želijo širiti tekaški ferplej in izmenjavo na obmejnem prostoru, vzajemno zagotavljati promocijo navedenih tekov, povečati zanimivost nastopov in zdravo tekmovalnost, hkrati pa je njihov namen spodbujanje prisotnosti italijanskih tekačev na slovenskih in slovenskih tekačev na italijanskih tekih.

Več info: https://www.ljudstvotekacev.si/sl/domov/aktualno.html?fbclid=IwAR3uck5YNEuDGe8ruNDjRmx-DQ1O3dkE6dz7VrWOMrC7EphZVDIcEf5hQho

Luka Koper 7. Istrski maraton je odpovedan!Več info