Vrh

Sporočilo za javnost

V Izoli je danes potekala tiskovna konferenca, na kateri so predstavili izvedbo Luka Koper 5. Istrskega maratona. Osrednje prizorišče te najbolj množične tekaške prireditve na Primorskem, ki bo potekala 7. in 8. aprila 2018, bo namreč prav to pristaniško mesto.

Predstavniki vseh štirih obalnih občin so izrazili izjemno zadovoljstvo od tako uspešni zgodbi, ki v njihove kraje privabi množico rekreativcev in  njihovih spremljevalcev. Pohvalili so tudi odlično organizacijo in izvedbo dogodka. Predsednica Društva Istrski maraton dr. Marijana Sikošek je na kratko orisala potek tras, ki bodo tudi tokrat nekaj posebnega. Start paradne discipline, maratona, bo v Ankaranu. Tekači bodo pretekli celotno območje koprskega pristanišča, kar bo zagotovo izjemno doživetje. Nato jih bo pot vodila do Izole, Pirana, Portoroža in nazaj proti Izoli, kjer bodo cilji vseh tekov. Tekači na 21 kilometrov bodo obkrožili Izolo, nato po »sprehajalni« obalni cesti tekli do Kopra, ga obkrožili in se vrnili v Izolo. Za rekreativce pa bo 8,5 kilometrska proga speljana po slikovitih izolskih ulicah.

Prijave se začnejo zbirati v petek, 1. 12. 2017, ko bo izšel tudi Razpis tekov. Za maraton je na voljo 500 startnih številk, za polmaraton 2.500 in za rekreativni tek 2.000 mest. Organizator priporoča, da se tekači prijavijo in vplačajo prijavnino čim prej, saj se je za 4. Istrski maraton zapolnilo število prijavnih mest v samo dveh mesecih.

Sikoškova je ob tem povabila k sodelovanju tudi prostovoljce, ki so duša in srce te izjemno priljubljene prireditve. Prav tako se je zahvalila v sem pokroviteljem in k sodelovanju povabila nove. Dve novi imeni pa sta tudi med Ambasadorji LK5IM. Letos bodo maraton predstavljali in promovirali Jasnima in Urban Praprotnik, Robert Radojković, Metka Pik, Zmago Petrič in Drago Mislej –Mef.

Na tiskovni konferenci se je predstavil tudi nov generalni pokrovitelj, Luka Koper d.d.. Članica uprave Irena Vincek je ob tem omenila, da je bila Luka že od samega začetka pokroviteljica rekreativnih tekov. Pri peti izvedbi Istrskega maratona pa so se odločili v celoti podpreti ta tekaški dogodek. V Luki Koper so izjemno ponosni, da lahko, kot družbeno odgovorno podjetje, sodelujejo pri izvedbi tako množične in tako dobro organizirane prireditve. Zato ni odveč, če še enkrat omenimo uradni naziv prireditve – »Luka Koper 5. Istrski maraton«.

Luka Koper 7. Istrski maraton je prestavljen na 10. in 11. oktober 2020!Več info