ISKRENA HVALA VSEM PROSTOVOLJCEM, OBČANOM, SOORGANIZATORJEM IN POKROVITELJEM ZA SODELOVANJE IN PODPORO!

Vrh

Tekaška srečanja

Tekaška srečanja Gremo na en Žveltin so namenjena vsem, ki se šele lotevate prvih tekaških korakov, se učite tekaške abecede, kot tudi vsem, ki ste bolj izkušeni tekači. Zagotovo pa vsem, ki se radi gibate na prostem, aktivno preživljate svoj prosti čas in se radi družite s podobno mislečimi. Z vami bodo izkušeni tekaški trenerji, ki vas bodo spodbujali in spremljali, predvsem pa vas poskusili na zdrav način pripraviti na Istrski maraton. Naša srečanja bodo potekala med vikendom, ko bomo tekli po kateri od tras Istrskega maratona, ali se podali na tekaški potep po kateri od poti po naši prelepi slovenski Istri.

PREDVIDENI TEMINI TEKAŠKIH SREČANJ

DATUM IN URA KRAJ KRATEK OPIS in PRIPOROČILA
Sobota, 12.5.2018
9:00 – 11:00
Začetek prijav na srečanju Krožne in Istrske (obalne) ceste v Žusterni ob 8.30 ReXov tek

Več: https://www.facebook.com/reXovtek in http://www.ljudstvotekacev.si/sl/

Sobota, 26.5.2018
9:00 – 11:00
Začetek prijav na srečanju Krožne in Istrske (obalne) ceste v Žusterni ob 8.30 ReXov tek

Več: https://www.facebook.com/reXovtek in http://www.ljudstvotekacev.si/sl/

 
Sreda, 6. 6. 2018 VESELA SREDA – več info na:

http://www.tekaskitrener.si/?MeniID=214

Sobota, 16.6.2018
9:00 – 11:00
Začetek prijav na srečanju Krožne in Istrske (obalne) ceste v Žusterni ob 8.30 ReXov tek

Več: https://www.facebook.com/reXovtek in http://www.ljudstvotekacev.si/sl/

 
Petek, 22.6.2018
10.00 – 12.00
KOPER TEKAŠKI ZAČETEK POLETJA Z ISTRSKIM MARATONOM. Zbor ob 17h, po treningu sledi skok v morje.
Sobota, 30.6.2018
9:00 – 11:00
Začetek prijav na srečanju Krožne in Istrske (obalne) ceste v Žusterni ob 8.30 ReXov tek

Več: https://www.facebook.com/reXovtek in http://www.ljudstvotekacev.si/sl/

Na tekaških srečanjih bomo zajeli vse segmente zdravega teka oz. bo naše srečanje vsebovalo: ogrevalne, krepilne in raztezne vaje in seveda tek. Prav tako vas bomo spodbujali k opazovanju srčnega utripa oz. vas spodbujali k teku v coni 60 – 70 % od maksimalnega srčnega utripa v gibanju. Za zdravo pripravo na Istrski maraton zagotovo ne bo dovolj le obisk naših srečanj, ampak je priporočljivo, da tečete redno, priporočljivo 3x na teden, sami ali v kateri od tekaških skupin »z nami sodelujejo«

Spremljali vas bosta Bernarda in Simona, tekaški trenerki Istrskega maratona. Na tekaških srečanjih se jima bodo pridružili tekaški trenerji obalnih tekaških skupin , naša maskota Žvelto in ambasadorji.

Bernarda Habe
Bernarda Habe je vaditeljica športne rekreacije. Po zaključenem študiju laboratorijske biomedicine zdaj zaključuje magistrski študij dietetike na Fakulteti za vede o zdravju v Izoli. Je športnica v prostem času, saj jo v supergah, kopalkah, na kolesu ali v športni dvorani lahko srečate vsak dan. Spodbuja zdrav in aktiven življenjski slog. Pravi, da nam gibanje v življenje prinaša več zdravja, veselja, energije in dobre volje. Rada spodbuja druge in jim pomaga pri doseganju svojih ciljev ali prvih korakov k bolj aktivnemu življenju.

Simona Glavan
Simona je vaditeljica športne rekreacije in zdrave vadbe ter učiteljica joge. Vsega, česar se loti, se loti s srcem in s predanostjo. Išče izzive in se tako vsakič znova kaj nauči o sebi. Joga je prisotna v njenem življenju na vseh področjih, tudi pri teku: uči jo postopnosti, vztrajnosti, kako opazovati telo, kje se ustaviti oz. iskati meje. Veliko raje kot stavek: “Moram it teči,” uporablja stavek: “Želim si vzeti čas za tek.” Najraje teče brez ure v naravi, kjer je njen edini cilj imeti se lepo. Vesela in ponosna je na ljudi, ki jih uspe motivirati za gibanje. Vzpodbuja jih, da med tekom opazijo tudi lep razgled in se znajo ustaviti in zadihati.

Nekaj utrinkov iz srečanj

Predstavitev tekaških skupin

Z nami tečejo tekaške skupine iz slovenske Istre: Tekači z Obale, ŠD 3Šport in Ekipca. Ker verjamemo v znanje in strokovnost njihovih trenerjev, vas vabimo, da se jim pridružite na njihovih treningih, ki potekajo praviloma med tednom. Ob tekaških srečanjih Gremo na en žveltin, pa jih lahko tudi srečate.

Ime ekipe: Ekipca

Kontakt: ekipca@yahoo.com

Urnik treningov: TOR in ČET 18:30 – 20:00, zbirno mesto: Bonifika, pri teniških igriščih

Trenerji: 

Ana Škrbina, prof. športne vzgoje, kondicijska trenerka

Sara Gulja, absolventka aplik. kineziologije, vaditeljica atletike

Niki Antolovič, prof. športne vzgoje

Treningi so namenjeni vsem – tistim, ki že tečete, pa tudi tistim, ki bi se s tekom šele radi spoznali. Potekajo pod vodstvom tekaških trenerjev in so prilagojeni individualnim sposobnostim tekačev. Skupaj se pripravljamo na organizirane teke, izboljšujemo tehniko teka, delamo vaje za moč in se spopadamo s tekaškimi izzivi. Vabljeni, v dobri družbi je vsak korak lažji. 🙂

******

Ime ekipe: Tekači z obale

Kontakt: metapasteta@yahoo.com ; www.tekacizobale.net.

Urnik treningov: Vadba poteka čez celo leto, 2 x tedensko, načeloma ob torkih in četrtkih med 18.30 in 20.00, za lokacijo se dogovorijo nekaj dni vnaprej. Primerna je za vsakogar. Pogosto trenirajo tudi ob nedeljah zjutraj.

Trener: Metka Pikl, prof. športne vzgoje, trenerka atletike

Tekači z obale so ljubitelji teka, ki pridno nabirajo tekaške kilometre po čudoviti slovenski Istri, tako ob obali kot po zaledju. Skupina se druži že deseto leto. Ker jim, kot navdušenim rekreativcem, ni dovolj le tek, se skupaj odpravijo tudi na kakšen hrib, kolesarijo in se srečujejo na raznih družabnih dogodkih. Tekači, ki imajo za seboj že precej pretečenih kilometrov, se udeležujejo polmaratonov, premagujejo maratonske razdalje, tisti, ki se vključujejo v vadbo skozi sezono in jim tek pomeni le sprostitev, druženje, zabavo in boljše počutje, pa na treningih osvajajo osnove tekaške tehnike in spoznavajo celosten pristop k tekaški vadbi.

******

Ime ekipe: ŠD 3šport 

Kontakt: anaradivo@yahoo.com

Urnik treningov: vsak ponedeljek in sredo med 19.00 in 20.30 na Bonifiki v Kopru.

Trenerji: Rok Terčelj in Ana Radivo, oba vaditelja športne rekreacije, rekreativna tekača in triatlonca.

Naša tekaška skupina je precej raznolika, saj v njej najdejo mesto tako tisti, ki jim tek v prvi vrsti pomeni druženje, kot zagrizeni tekači. Ob dobri volji, vzpodbudi in domačem pecivu, s katerim se tu pa tam posladkamo po vadbi, je tek vsakič znova užitek.

Skupaj tečemo celo leto, treninge pa prilagodimo dvema vrhuncema sezone, ki sta domači Istrski in pa Ljubljanski maraton.

Novi obrazi so pri nas vedno dobrodošli, zato vabljeni vsi, ki vas tek vsaj malo zanima.