Vrh

Začeli s tekaškimi srečanji v okviru priprav na Luka Koper 5. Istrski maraton

Kljub napovedanim dežnim kapljicam se nas je v nedeljo, 22. 10. 2017, na prvem tekaškem srečanju v okviru priprav na Luka Koper 5. Istrski maraton zbralo lepo število nasmejanih tekačev. Začeli smo na Bonifiki, se dodobra ogreli in odtekli proti Izoli.

Začetku tekaških srečanj primerno smo se glede na razdaljo razdelili v dve skupini, za  5 in 10 kilometrski tek. Na pol poti smo naredili vaje za moč zadnjih stegenskih mišic in trupa, da bo naš tek še bolj varen, zdrav in učinkovit. Po koncu teka smo trening zaključili z razteznimi vajami in nekaj napotki za dober tek. Za nekatere tekače je bil to nedeljski družabni tek, za druge eden izmed zadnjih treningov v okviru priprav na Ljubljanski maraton, za tretje regeneracijski tek po napornem tednu, za eno izmed tekačic pa je bil današnji tek kar prva desetka, ki ga je opravila z 10. J. Bravo prav vsem!

Vsekakor pisana druščina tekačev, ki jim je skupna ljubezen do teka in druženja s tekači. Tek ob morju navdušuje prav vse in, če se zavedamo te dodane vrednosti, je naš korak še lahkotnejši in bolj vesel. Tekaško srečanje je popestrila maskota Istrskega maratona –  boškarin Žvelto, ki nas je vzpodbujal ob progi. Hvala Urbanu in Jasmini ter njuni ekipci za pomoč in udeležbo!

Vsem želimo lahek korak na vseh poteh in se vidimo na naslednjem tekaškem srečanju, ki bo 19. 11. 2017 ob 10h.

Luka Koper 7. Istrski maraton je prestavljen na 10. in 11. oktober 2020!Več info