Vrh

METKA PIKL


Tek je moja motivacija. To je tisto, kar me žene k doseganju zastavljenih življenjskih ciljev. Obožujem tek: spočita, utrujena, lačna, s polno glavo, tečna, prehlajena, lena, v dežju in mrazu, po blatu, sama, s tekači, z otroci, s kupom problemov… ni pomembno v kakšnem stanju, na tek se vedno odpravim z veseljem, saj vem, da bom, ko pridem domov, spet kot nova in da bom dobila drugačen pogled na določene stvari.
Ni vedno lahko obuti tekaške copate, pridejo trenutki, ko je motivacija na dnu. A že misel na prihod v cilj me požene v akcijo. Seveda pa je tudi sam trening, torej čas, ki ga preživim s prijatelji tekači, en sam velik motiv. Pogosto izvem kaj novega, vedno pride trenutek, ko lahko svojo energijo podelim s kom, ki je nima, dam kakšen nasvet, koga pohvalim ali po potrebi pograjam, se nasmejim, doživim tisto, česar doma zagotovo ne bi.
Tudi priprave na Luka Koper 5. Istrski maraton so zame velika motivacija. Tekači z Obale in ostali naši tekaški prijatelji se že celo zimo vztrajno pripravljamo na najlepši maraton na domačih tleh. Veseli smo, da bomo lahko del tega tekaškega dogodka. Sama pa sem ponosna, da lahko svojo vztrajnost, željo po gibanju, borbenost, neomajnost, trmo in motivacijo prenašam tudi na svoja otroka in ju v pozitivnem smislu spodbujam na njuni športni poti, čeprav ni tekaška.