Vrh

DOSTOP DO PRIZORIŠČ

Do prizorišča prireditve lahko pridete na več načinov, najbolj pa priporočamo skupinske prevoze (carpooling), bodisi z avtobusom ali avtomobilom. Za skupinski prevoz z avtomobilom se lahko dogovorite prek spletne strani www.prevoz.org.

Zelo bomo veseli, če nam s koriščenjem P+R rešitev pomagate razbremeniti pritisk vozil na centralno prizorišče. Odločite se za parkiranje na parkiriščih v Kopru. Za ogled parkirišč kliknite tukaj.

DOSTOP DO IZOLE:

  • iz smeri Ljubljana: možen po avtocesti A1 (Ljubljana – Dekani) in hitri cesti H5 (Dekani – Koper) ter hitri cest H6 (Koper – Izola)
  • iz smeri Trst (Italija): možen po hitri cesti H5 (Škofije/Rabuiese – Koper) in hitri cesti H6 (Koper – Izola)
  • iz smeri Dragonja (Hrvaška): možen po magistralni cesti E751 (Dragonja/Plovanija – Koper) v krožišču na Ljubljanski cesti 4. izvoz smer Portorož in po hitri cesti H6 do Izole

Posebej opozarjamo:

Na dan prireditve se na prizorišče – štarte tekov odpravite prej kot običajno. Iz smeri Dekani-Koper pričakujemo močno zgostitev prometa. Zaradi pričakovanega večjega števila obiskovalcev bodo potovalni časi daljši. Upoštevajte, da boste morda parkirali dalj časa, kot ste nameravali, in da tudi za prevzem štartne številke potrebujete nekaj časa.

Prosimo, upoštevajte, da bo območje pri ladjedelnici kot centralno prizorišče ter center Izole, zaradi delnih in popolnih zapor prometa nedostopen, zato prosimo, da se ne vozite v strogi center Izole in Ankarana. S tem boste prispevali k lažjemu usmerjanju avtomobilov in gostov.

Tudi iz smeri hrvaško-slovenske meje pričakujemo večjo zgostitev prometa, zato se na pot odpravite pravočasno. Potovalni časi so lahko daljši, tudi več kot uro od običajnih!