Vrh

Prostovoljci

Prijave in info: 070 805 017

Prostovoljci Istrskega maratona so njegovo srce in duša. S svojo neizmerno energijo, dobro voljo in predanostjo soustvarjajo istrsko tekaško zgodbo. Številni tekači so jim hvaležni za njihov nasmeh, vzpodbudno besedo in prijazno pomoč, marsikateri pravi, da brez njih ne bi zmogel do cilja. Hvaležni smo vsakomur, ki je na dan Istrskega maratona z nami – pridružite se Ekipi Istrski maraton in postanite del istrske tekaške zgodbe!

Kje lahko sodelujem v Ekipi Istrski maraton?

  • kot reditelj na trasah
  • v prijavni službi (usmerjanje, dajanje navodil, oddajanje štartnih paketov, garderoba)
  • na okrepčevalnicah in vodnih postajah
  • v spremljevalnem programu – kot organizator ali kot ustvarjalec programa – vabimo vse, ki radi nastopate, igrate kakšen inštrument, …. k ustvarjanju motivacijskih točk ob trasah – tekači vam bodo zelo hvaležni! 🙂
  • v logistiki: na trasah, prizorišču štarta in cilja – kot pripravljalec tras, okrepčevalnic in vodnih postaj, kot pripravljalec prizorišča, kot dostavljalec materialov, …
PRIJAVA

Katalog prostovoljskih opravil

V tem katalogu je zajeta večina prostovoljskih opravil, ki jih bodo za izvedbo Luka Koper 5. Istrski maraton opravljali prostovoljci.

Vaše želje bomo v največji meri skušali upoštevati, v kolikor bodo mesta že zapolnjena, vas bomo po dogovoru razporedili na ostala prosta mesta.

A - Rediteljstvo

Rediteljstvo na trasah Luka Koper 5. Istrskega maratona.

Zahteva se polnoletnost in pozitivna energija.

Reditelji skrbijo za red na prireditvi, skladno z navodili vodstva varovanja, opozarjajo voznike o zaporah, jih preusmerjajo in svojega vodjo obveščajo o nenavadnih dogodkih na in ob progi. Poleg tega tudi spodbujajo tekače na progah.

Lokacija: Ankaran, Koper, Izola, Strunjan in Piran

Datum: nedelja, 8. 4. 2018

B - Spremljevalni program

Izvedba spremljevalnega programa, priprava nagrad, razglasitev rezultatov in delitev nagrad, varovanje otrok tekačev, glasbeno-navijaški nastopi ob progah, nadziranje dogajanja na prizoriščih, pospravljanje po prireditvi itd.

Opravila zahtevajo organizacijsko spretnost, dobro fizično pripravljenost in pozitivno energijo

Lokacija: Ankaran, Koper, Izola, Strunjan in Piran

Datum: sobota, 7. 4. 2018 in nedelja, 8. 4. 2018

C - Okrepčevalnice in vodne postaje

Dostava materialov na okrepčevalnice in vodne postaje. Priprava okrepčevalnic in vodnih postaj ob progah. Deljenje pijače tekačem, priprava sadja in energetskih napitkov. Zahteva se spretnost v serviranju okrepčil.

Lokacija: Koper, Ankaran, Izola, Strunjan in Piran

Datum: nedelja, 8. 4. 2018

D - Priprava in pospravljanje prizorišča in tekaških prog

Urejanje startno-ciljnega prostora v Izoli in Ankaranu in pospravljanje po prireditvi. Opravila večinoma zahtevajo fizično pripravo prizorišč (oder, stojnice). Zahtevani sta dobra fizična pripravljenost in polnoletnost, zaželeni sta doslednost in pozitivna energija. Fizična priprava tekaških prog poteka tudi v tednu pred prireditvijo.

Lokacija: Izola, Ankaran

Datum: petek, 6. 4. 2018 – ponedeljek, 9. 4. 2018

E - Info in prijavna služba

Informiranje tekačev, usmerjanje, dajanje navodil, oddajanje štartnih paketov, garderoba. Pričakujeta se natančnost in vztrajnost izvajalcev. Prijavna služba zajema izdajanje štartnih številk in drugih gradiv za tekače, vodenje seznamov in evidenc, dajanje splošnih informacij ter pospravljanje. Potrebne so natančnost, iznajdljivost, komunikativnost, zaželeno (a ne nujno) je znanje tujih jezikov (angleščina, italijanščina …).

Lokacija: Portorož, Ankaran in Izola

Datum:

  • Portorož: 19. 3. 2018 – 5. 4. 2018
  • Izola: petek, 6. 4. 2018 – nedelja, 8. 4. 2018
  • Ankaran: nedelja, 8. 4. 2018