Vrh

7. Istrski maraton

V letu 2020 se je prireditev Luka Koper 7. Istrski maraton, ki je bila prvotno načrtovana 4. in 5. aprila 2020, zaradi pojava epidemije covida-19 prestavila na jesenski čas, in sicer na 10. in 11. oktober 2020. Zaradi še vedno trajajoče pandemije in epidemioloških ukrepov ter omejitev na področju organizacije množičnih prireditev, je sledila odpoved prireditve.

Skupno je bilo prijavljeno več kot 4500 tekačev in tekačic. Vsi, ki so vplačali prijavnino, so v skladu z razpisom prejeli tekaški paket (tekaška majica, večnamenska športna vrečka, medalja, bandana, promocijska darila) ter vrednostni bon za uveljavljanje popusta pri prijavi na naslednjo prireditev. Prav tako je bil jeseni organiziran virtualni tek, pri katerem so tekači svojo izbrano traso odtekli v poljubnem kraju in svoj rezultat oddali s pomočjo aplikacije.

 

LUKA KOPER 1. in 2. VIRTUALNI ISTRSKI MARATON

Leto 2021 je še vedno zaznamovala epidemija covida-19, ki je onemogočala izvedbo Istrskega maratona v željeni fizični obliki. Razmere na področju organizacije javnih prireditev in množičnih zbiranj so bile strogo omejene. Kljub temu se skupaj s tekači nismo sprijaznili s tem, da bi leto minilo brez tekaškega duha in ohranjanja povezanosti z Istrskim maratonom. Spomladi (1. – 30. april 2021) in jeseni (15. oktober – 15. november 2021) sta bila tako organizirana Luka Koper 1. in 2. virtualni Istrski maraton. Tekači in tekačice so izbrano razdaljo (5 km, 10 km, 21 km, 42 km) odtekli v poljubnem kraju ter svoj rezultat skupaj z dokazilom oddali v uradni aplikaciji prireditve. Zasluženo medaljo in promocijski paket so udeleženci prejeli po pošti.