Vrh

3. Istrski maraton

MARATON

(Portorož – Izola – Koper – Izola – Piran – Portorož), 10. 4. 2016, Štart: 10.00, Portorož

Start v Portorožu križišču med portoroškim rozarijem in trgovino Mercator. Teče se proti Luciji, po obeh voznih pasovih do Lucije, na krožišču po Podvozni, na pot Parencane,rahlo vzpenjajoči Senčni poti do tunela Valeta, rahel spust proti strunjanski dolini, zavijemo desno po  Parencani proti Izoli, skozi tunel Šalet, rahel spust proti Livadam, med vinogradi, do Južne ceste, kjer se zaključi Parencana, nato se zavije ostro v levo smer na glavno cesto. Po desnem pasu cestišča do Simonovega zaliva, do plaže in po pešpoti ob morju, do Izolske marine in nato do Lonke in naprej po cesti do svetilnika in po Bevkovi, Ulici med pečinami, Zustovičevi ulici, kjer se zavije na pločnik in nato levo mimo kampa Jadranka  spet po Parancani do Kopra. Po Semedelski cesti ob morju, na Pristaniško ulico, po Kopališkem nabrežju mimo potniškega terminala do Vojkovega nabrežja, spet po Pristaniški ulici, pri banki  Koper bo tudi štart polmaratona. Nadaljuje se po desnem pasu Piranske ceste, na krožišču pred Semedelo se zavije desno na obalno cesto do Izole. Pri krožišču se zavije desno in po Cankarjevem drevoredu do središča Izole in naprej po Drevoredi 1. maja do Morove ceste, na Južno cesto in po 200 metrskem klancu Podvozne ceste se ponovno priključimo na Parancano, Tunel Šalet, do Strunjana, kjer se zavije desno pri kampu pod podvozom obalne ceste. V Strunjanu do Salinere in pri tretjem ovinku Belokriške ceste se zavije v gozdiček in po približno 800m gozdne poti se proga v Pacugu strmo spusti proti Fiesi, po pešpoti ob morju proti Piranu, po cesti IX. Korpusa, do slikovitega Tartinijevega trga, po Cankarjevem nabrežju in nadaljuje se po Dantejevi ulici, v Fornačah pot zavije ob obali in parkirišču do Bernardina, na desno po pločniku in kolesarski stezi mimo skladišča soli ob obali, ob zadnji stavbi pot zvije nazaj na cesto po desnem pasu promenade v Portorožu do cilja.

POLMARATON

(Koper, Izola, Piran, Portorož), 10. 4. 2016, Štart: 11.00, Koper

Start na Pristaniški ulici, pri banki  Koper. Nadaljuje se po desnem pasu Piranske ceste, na krožišču pred Semedelo se zavije desno na obalno cesto do Izole. Pri krožišču se zavije desno  po Cankarjevem drevoredu do središča Izole in naprej po Drevoredu 1. maja do Morove ceste, v Jagodju na Južno cesto in po 400 metrih se zavije na desno na pot Parancane, do Tunela Šalet  do Strunjana, kjer se zavije desno pod podvozom obalne ceste. V Strunjanu do Salinere in na tretjem ovinku ceste za Beli križ se zavije v gozdiček, po približno 800m gozdne poti se proga v Pacugu strmo spusti proti Fiesi, po pešpoti ob morju proti Piranu, po cesti IX. Korpusa, do slikovitega Tartinijevega trga, po Cankarjevem nabrežju in nadaljuje se po Dantejevi ulici, v Fornačah pot zavije ob obali in parkirišču do Bernardina, na desno po pločniku in kolesarski stezi mimo skladišča soli ob obali, ob zadnji stavbi pot zvije nazaj na cesto po desnem pasu promenade v Portorožu do cilja.

Rekreativni tek 11,5 km

(Portorož – Strunjan – Piran – Portorož), 10. 4. 2016, Štart: 10.30, Portorož

Start v Portorožu križišču med portoroškim rozarijem in trgovino Mercator. Teče se proti Luciji, po obeh voznih pasovih do Lucije, na krožišču po Podvozni, na pot Parencane, rahlo vzpenjajoči Senčni poti do tunela Valeta, rahel spust proti strunjanski dolini kjer se zavije levo pri kampu pod podvozom obalne ceste. V Strunjanu do Salinere in pri tretjem ovinku Belokriške ceste se zavije v gozdiček in po približno 800m gozdne poti se proga v Pacugu strmo spusti proti Fiesi, po pešpoti ob morju proti Piranu, po cesti IX. Korpusa, do slikovitega Tartinijevega trga, po Cankarjevem nabrežju in nadaljuje se po Dantejevi ulici, v Fornačah pot zavije ob obali in parkirišču do Bernardina, na desno po pločniku in kolesarski stezi mimo skladišča soli ob obali, ob zadnji stavbi pot zvije nazaj na cesto po desnem pasu promenade v Portorožu do cilja.