Vrh

POHOD S PLANINSKIM DRUŠTVOM IZOLA

Dragi naši najmlajši,

vsi tisti, ki namesto teka raje izberete sprehod, ste skupaj s starši lepo vabljeni 15. aprila 2023 na pohod, ki ga organizirajo naši prijatelji iz Planinskega društva Izola. Pohod bo potekal po Izoli in bližji okolici, v spremstvu vodnikov in mentoric iz planinskega društva.

Za udeležbo na pohodu je OBVEZNA PRIJAVA. Prijave zbiramo na spletni strani od 15. marca 2023 do zapolnitve mest. Število mest je omejeno. Prijavnine NI.

Za mladoletne je spremstvo starša oz. skrbnika obvezno.

ZBIRNO MESTO: prireditveni prostor, parkirišče Pri ladjedelnici

ŠTART POHODA: ob 10. uri

DOLŽINA IN TRAJANJE POHODA: 7 km, 2 uri

Pohod je namenjen šolskim in predšolskim otrokom, ki zmorejo dvourno hojo. Za pohod je potrebna obutev z nedrsečim podplatom, vremenu primerna oprema, pijača, po želji prigrizek.

Opis poti »Na višto«

Pohod bomo začeli na prireditvenem prostoru, šli bomo mimo pokopališča, prečkali Prešernovo cesto in pot nadaljevali proti jugu, v smeri proti Šaredu. Po nadvozu preko hitre ceste se bomo spustili levo, takoj zatem desno in se začeli postopoma vzpenjati proti Baredom. Na Baredih bomo krenili levo in del poti prehodili ob lokalni cesti, ki vodi proti Gažonu. Nato se bomo spet obrnili proti Izoli, ki jo bomo dosegli po dolgem spustu in tako zaokrožili našo zanko. Pot od nadvoza do začetne točke bo enaka kot na začetku. Na 7 km dolgi poti bomo premagali dobrih 200 m višine.

Prijava

PLANINSKO DRUŠTVO IZOLA

Planinsko društvo je bilo ustanovljeno leta 2003 v Piranu, v letu 2020 pa smo sedež premaknili v Izolo in delujemo pod imenom PD Izola. V društvu imamo vsako leto med 140 in 190 članov, za katere skrbi okrog 15 aktivnih odraslih članov, med njimi 3 planinski vodniki in štiri mentorice planinskih skupin na šolah. Društvo je član Planinske zveze Slovenije.

Že vrsto let organiziramo pohode za otroke in odrasle ter tabore in zimovanja za osnovnošolce in srednješolce. Prav poletni tedenski tabori pod šotori, ki jih organiziramo vsako leto na drugi lokaciji, so naša glavna akcija. V preteklih letih smo nekajkrat organizirali tridnevna zimovanja v kočah, v letu 2022 pa tudi mini tabor za mlajše udeležence. Posebno pozornost namenjamo mladim članom, srednješolcem, za katere vsako leto organiziramo poseben pohod. V zadnjih dveh letih imamo tudi več zanimanja za pohode za odrasle, zato si želimo, da bi program za odrasle in družine še bolj zaživel.

PD IZOLA