Vrh

POHOD NA LUCAN S PLANINSKIM DRUŠTVOM IZOLA

Če radi spoznavate okolico in namesto teka raje izberete sprehod, vas PD Izola vabi, da se jim v soboto, 13. aprila 2024, pridružite na pohodu na Lucan, kjer bomo uživali v prekrasnih razgledih na . Pohod bodo vodili mentorji oz. mentorice iz planinskega društva.

Za udeležbo na pohodu je OBVEZNA PRIJAVA. Prijave zbiramo do zapolnitve mest. Število mest je omejeno. Prijavnine NI.

Za mladoletne je spremstvo starša oz. skrbnika obvezno.

ZBIRNO MESTO: prireditveni prostor, Park Sonce, Lucija

ŠTART POHODA: ob 10.00 uri

DOLŽINA IN TRAJANJE POHODA: 6,5 km, cca. 2 h

Višinska razlika: 215 m

Opis poti na Lucan

Pohod bomo začeli na prireditvenem prostoru, šli proti osnovni šoli, kjer se začnemo počasi vzpenjati. Čaka nas 1 km strmega vzpona na vrh Lucan, kjer premagamo skoraj 200 m nadmorske višine. Nadaljujemo desno po grebenu, kjer se odpira prekrasen razgled tako na Strunjan kot na Portorož in Izolo. Tik pred naseljem Mala seva zavijemo desno po makadamu med oljčnike in se spustimo nazaj v Lucijo.

Prijava

PLANINSKO DRUŠTVO IZOLA

Planinsko društvo je bilo ustanovljeno leta 2003 v Piranu, v letu 2020 pa so sedež premaknili v Izolo in delujejo pod imenom PD Izola. V društvu imajo vsako leto med 140 in 190 članov, za katere skrbi okrog 15 aktivnih odraslih članov, med njimi 3 planinski vodniki in štiri mentorice planinskih skupin na šolah. Društvo je član Planinske zveze Slovenije.

Že vrsto let društvo organizira pohode za otroke in odrasle ter tabore in zimovanja za osnovnošolce in srednješolce. Prav poletni tedenski tabori pod šotori, ki jih organizirajo vsako leto na drugi lokaciji, so njihova glavna aktivnost. V preteklih letih so nekajkrat organizirali tridnevna zimovanja v kočah, v letu 2022 pa tudi mini tabor za mlajše udeležence. Posebno pozornost namenjajo mladim članom, srednješolcem, za katere vsako leto organizirajo posebno aktivnost. V zadnjih letih imajo tudi več zanimanja za pohode za odrasle, zato si želijo, da bi program za odrasle in družine še bolj zaživel.

PD IZOLA