Vrh

Parkirišča

Parkiranje za tekače NI POSEBEJ zagotovljeno. Tekačem in drugim udeležencem prireditve svetujemo, da parkirajo na javnih in drugih parkiriščih:

A) IZOLA

Tekačem in njihovim spremljevalcem svetujemo, da parkirajo na javnih parkiriščih v Izoli (glej zemljevid). Priporočamo, da parkirate na parkiriščih na obrobju. Parkirišča ob mestnem jedru bodo zaradi izvedbe popolne ali delne zapore prometa nedostopna od 8.30 do 14.00 (uvoz in izvoz ne bo mogoč).

Do glavnega prizorišča je z vseh parkirišč možno priti peš. Prosimo, upoštevajte, da je čas za dostop do prizorišča lahko zaradi večjega števila obiskovalcev daljši kot običajno.

Javna parkirišča Komunala Izola

Podrobno o parkiriščih in cenah na povezavi: https://www.komunala-izola.si/dejavnosti/parkirisca/

B) ANKARAN

Prizorišče teka (maraton) bo na osrednjem parkirišču v Ankaranu, zato bo PARKIRANJE V ANKARANU ZELO OMEJENO.

Odločite se za parkiranje na parkiriščih v Izoli in se od tu odpeljite v Ankaran z brezplačnim avtobusom iz Izole v Ankaran na štart maratona. Odhodi avtobusov bodo ob 6:00, 6:10 in 6:50 z avtobusnega postajališča Izola Mehano. Vozni red avtobusov bo na voljo tudi na INFO točki v Izoli.

C) KOPER

Zaradi omejenega števila parkirnih mest, tekačem in njihovim spremljevalcem svetujemo, da parkirajo tudi na parkiriščih v Kopru in se v Izolo pripeljejo z javnim prevozom.

Zaradi predvidenih zapor cest v Kopru, ne bodo delovala naslednja avtobusna postajališča: Tržnica, Zeleni park, Banka, Sv. Ana.

Prevoz (iz Kopra do Izole) in parkiranje za tekače NI POSEBEJ zagotovljeno.

Prosimo, upoštevajte, da je čas za dostop do prizorišča lahko zaradi večjega števila obiskovalcev daljši kot običajno.

Javna parkirišča Marjetica Koper

Podrobno o parkiriščih in cenah na povezavi: https://www.marjeticakoper.si/dejavnosti/parkirisca/

Zemljevid parkirišč: https://visitkoper.si/nacrtuj-obisk/parkiranje/

Parkirišča ob mestnem jedru (cona A) bodo zaradi izvedbe popolne ali delne zapore prometa nedostopna od 8.15 do 14.00 (uvoz in izvoz ne bo mogoč).