Vrh

IGOR STEGEL BO PRI NAS TEKEL SVOJ 100. MARATON

Igor Stegel bo na Luka Koper 6. Istrskem maratonu spet, tako kot na vseh predhodnih Istrskih maratonih, tekel na kraljevski razdalji. Organizatorji so mu dodelili startno številko 100, saj bo to njegov stoti maraton.

Ko bodo maratonci – in seveda tudi vsi drugi udeleženci istrskega tekaškega praznika – v Portorožu na startu in nato na 42-kilometrski progi videli tekača s startno številko 100, naj vedo, da stotica ni naključna. Igor Stegel, doma iz Postojne, letnik 1960, se s številnimi oblikami rekreacije ukvarja že vse življenje, pred dobrimi 15 leti pa ga je prevzel tek. A kmalu nato so se začele težave s kolenom, artroskopija je povedala, da bo treba meniskus operirati. Toda Postojnčan je z operacijo odlašal in odlašal – in odlaša še zdaj, po 98 pretečenih klasičnih maratonih, osmih 100-kilometrskih ultrah in neštevilnih drugih tekih. Očitno tek kolenu ni škodoval, prej bi lahko rekli, da ga je pozdravil. Teka se Igor nikoli ne naveliča, na turistične izlete s sabo vedno vzame tekaške copate in z njimi odkriva nove kraje. Trenutno se pripravlja za Unesco City Marathon, potem pa pride v Istro.

»Za moj jubilejni stoti maraton sem si izbral Luka Koper 6. Istrski maraton, saj je ta meni najbližji in najlepši. Doslej sem se udeležil prav vseh, vsakokrat tečem najdaljšo razdaljo,« je povedal srčni tekač iz Postojne.