Vrh

LUKA KOPER 6. ISTRSKI MARATON JE PRED VRATI

V nedeljo, 31. 3. 2019 smo izvedli še zadnje tekaško srečanje pred Luka Koper 6. Istrskim maratonom. To je bilo že 7. tekaško srečanje, ki smo ga izvedli v sodelovanju s tekaškimi društvi Tekači z Obale, Ekipca in ŠD 3Šport. Testirali smo traso HOFER rekreativnega teka in tekači so nad traso navdušeni, saj ta poteka tudi ob kanalu Svetega Jerneja in okoli rta Seča! V sončnem vremenu se je v Portorožu zbralo okoli 60 tekačev. Popoldan pa je potekal v okviru projekta 1,2,3, GREMO! drugi vseslovenski test telesne pripravljenosti. V treh mestih po Sloveniji (Koper, Ljubljana, Maribor) so tekači lahko preverjali napredek po sedmih tednih od prvega preizkusa in se prepričali, da so pripravljeni na Istrski maraton.
Sporočamo tudi, da so prijave na OMV polmaraton in HOFER rekreativni tek polne, nekaj je še prostih mest na Luka Koper maraton. Priprave štartnih številk in materialov za tekače in izvedbo prireditve so s študenti UP FTŠ Turistice v polnem teku. Objavljena pa so tudi podrobna navodila za tekače, na povezavi: http://istrski-maraton.si/za-tekace/navodila-za-tekace/.
Veliko koristnih informacij o spremljevalnem programu, zaporah cest, naših priporočilih za parkiranje in uporabo brezplačnih avtobusov na relaciji Koper-Portorož in Portorož-Koper… boste našli na spletni strani: www.istrski-maraton.si.
Vsi komaj čakamo, da se vidimo 13. in 14. aprila, ko bo Slovenska Istra ponovno športno in kulturno obarvana! Lepo vabljeni!
Luka Koper 7. Istrski maraton je odpovedan!Več info