Vrh

ODPRTJE PRIJAV NA LUKA KOPER 7. ISTRSKI MARATON

nedeljo, 1. 12. 2019, bomo začeli z zbiranjem prijav na tri teke Istrskega maratona. Osrednje dogajanje bo 4. in 5. aprila 2020, tokrat bo gostiteljica Občina Ankaran. Kot vsa leta si tudi letos prizadevamo s potekom vseh treh tras prikazati lepote in zanimivosti naše Istre, teka tik ob morju, skozi oljčnike, vinograde, po Porečanki, čez naše trge in skozi naše ulice. Z novo občino gostiteljico bomo tekačem in obiskovalcem ponovno zagotovo ponudili nove in privlačne trase ter z organizacijo spremljevalnega programa, ki bo potekal v Adrii Ankaran, poskrbeli za turistično privlačno prireditev.

Tekači se bodo od 1. decembra letos lahko prijavili na tri teke, ki se bodo izvedli v nedeljo, 5. aprila 2020: Luka Koper maraton (Ankaran – Koper – Izola – Strunjan in nazaj),  OMV polmaraton (Koper – Izola – Koper – Ankaran) in rekreativni tek (Ankaran – Lazaret – Debeli rtič – Ankaran). Za rekreativni tek v dolžini 9 km je na voljo 2.250 prijavnih mest, za 21-kilometrsko progo 2.250 in za maraton 500 prijavnih mest. Skupaj bomo torej v Slovenski Istri gostili 5.000 tekačev.

Kapkovi otroški teki bodo potekali v soboto, 4. aprila 2020, prijave bomo sprejemali od februarja 2020 dalje.

Prav tako že sedaj vabimo vse, ki bi se nam želeli pridružiti kot prostovoljci, da se prijavijo preko spletne prijavnice, ki bo na voljo od 5. decembra 2019 dalje.

Vse prijave sprejemamo na naši spletni strani www.istrski-maraton.si, kjer najdete tudi najpomembnejše informacije glede tras, tekaških srečanj, sodelovanja prostovoljcev …

Organizatorji tekačem priporočamo čim prejšnjo prijavo, saj je število mest omejeno.

Luka Koper 7. Istrski maraton je prestavljen na 10. in 11. oktober 2020!Več info