Vrh

Sporočilo za javnost ob odprtju prijav na Luka Koper 6. Istrski maraton

Spoštovani predstavniki medijev in prijatelji športa,

v imenu organizacijskega odbora Luka Koper 6. Istrskega maratona vam z veseljem sporočam, da bomo v soboto, 1. 12. 2018 začeli z zbiranjem prijav na tri teke Istrskega maratona. Osrednje dogajanje bo 13. in 14. aprila 2019 v Portorožu, saj je gostiteljica 6. izdaje Istrskega maratona občina Piran.

Tekači se bodo od prvega decembra letos dalje lahko prijavili na tri teke, ki bodo potekali v nedeljo, 14. aprila 2019: Hofer rekreativni tek (Portorož – Seča – Portorož), na OMV polmaraton (Koper – Izola – Portorož) in na Luka Koper maraton od Portoroža do Kopra in nazaj. Za rekreativni tek v dolžini 10 km je na voljo 2.250 prijavnih mest, za 21-kilometrsko progo 2.250 prijavnih mest in za maraton 500. Skupaj bomo torej na Obali gostili 5.000 tekačev. Med te pa niso šteti najmlajši, ki bodo tekli že v soboto, 13. aprila 2019 in se bodo lahko prijavili od februarja 2019 dalje. Vse prijave sprejemamo na naši spletni strani www.istrski-maraton.si. Organizatorji tekačem priporočamo čim prejšnjo prijavo, saj je število mest omejeno.

Na spletni strani čakajo vas in vse ljubitelje teka sveže in najpomembnejše informacije, tako glede tras, tekaških srečanj, vadbenega programa, kot tudi spremljevalnega programa, sodelovanja prostovoljcev, aktivnostih za najmlajše in druge. Organizatorji si vsako leto prizadevamo s potekom vseh treh tras prikazati lepote in zanimivosti naše Istre, tako teka tik ob morju (več kot polovica vsake proge poteka ob morju!) kot teka skozi oljčnike, vinograde, po Parenzani in skozi naše trge in ulice; z organizacijo spremljevalnega programa pa poskrbeti za turistično privlačno prireditev. Novost 6. izdaje Istrskega maratona je ločitev rekreativne proge od drugih prog, ki bo potekala tik ob morju in bo obkrožila polotok Seča, v spremljevalnem programu pa nastop domačinke – Anike Horvat z bendom. Obenem za vse udeležence tekov pripravljamo presenečenje, posebno majico Istrskega maratona, še posebej pozorni pa bomo do udeležencev kraljevske razdalje.

Že sedaj pa napovedujemo Tiskovno konferenco, ki bo v drugi polovici januarja 2019, na kateri bomo organizatorji skupaj s predstavniki občin in generalnega pokrovitelja Luke Koper pojasnili vse podrobnosti o tej največji tekaški prireditvi v Istri.

Hvala za vaše sodelovanje in športni pozdrav!

Marijana Sikošek
predsednica Društva Istrski maraton

Več informacij: Marijana Sikošek, 051 617 803 ali Antonela Lukič, 031 701 844

Luka Koper 7. Istrski maraton je prestavljen na 10. in 11. oktober 2020!Več info