Vrh

Odpoved

Spoštovane tekačice in tekači!

V letu 2020 smo se zaradi nove koronavirusne bolezni vsi skupaj znašli v situaciji, ko z veliko težavo in negotovostjo napovedujemo nadaljnje aktivnosti in ko moramo zaradi zagotavljanja naše skupne varnosti in zdravja spoštovati veljavna priporočila in ukrepe, ki nam jih nalagajo pristojne institucije.

Organizacijski odbor je od lanskega poletja dalje vložil izjemno veliko truda v pripravo prireditve Luka Koper 7. Istrski maraton. Z organizacijo smo bili pri koncu, za vaš tek smo pripravili vse, kar je potrebno: majice, bandane, medalje, zarisali traso, pripravili načrt zapor cest, pridobili vsa dovoljenja, usposabljali prostovoljce, angažirali vse pristojne službe, … Iskreno smo se veselili vašega prihoda. V naše pričakovanje je globoko zarezala pandemija bolezni Covid-19. Maraton, ki smo ga pripravljali z veliko ljubezni in odgovornosti, smo morali prestaviti na oktober. Nismo stali križem rok: ves čas smo s pristojnimi službami iskali možnosti za čim bolj varno izvedbo, saj varnost vedno postavljamo na prvo mesto.

Kljub vsemu smo zaradi še vedno veljavnih splošnih omejitev in ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni Covid-19 organizatorji, društvo Istrski maraton, in občine soorganizatorke, Občina Piran, Občina Izola, Občina Ankaran in Mestna občina Koper, prisiljeni sprejeti odločitev o odpovedi prireditve Luka Koper 7. Istrski maraton.

Iskreno nam je žal, da v letu 2020 ne bomo mogli biti vaši gostitelji. Tudi če bi bile v kratkem preklicane omejitve in ukrepi, žal ne moremo zagotoviti varne izvedbe prireditve v obliki, kot smo je bili vajeni doslej, in niti ne v prilagojeni obliki, skladni s priporočili pristojnih služb. Skupaj s stroko ugotavljamo, da trenutno tudi ni možno oceniti pogojev za varno organizacijo množičnih prireditev v letu 2021. Zato prireditve ne moremo ponovno prestaviti, saj vam ne želimo obljubiti nečesa, kar ne bi mogli z gotovostjo izpolniti, in s tem prenesti bremena negotovosti na vaša ramena. Zagotovo pa bomo v vmesnem času pripravljali različne aktivnosti in vas o organizaciji novega Istrskega maratona obvestili takoj, ko bodo razmere dopuščale organizacijo večjih prireditev.

Spoštovane tekačice in tekači, zavedamo se, da odpoved prireditve ni za nikogar lahka, še posebej ne za vas, ki ste nestrpno čakali in se pripravljali, da ponovno odtečete svoj tek v Istri. Skladno s pogoji razpisa tekov (točka 4) prijavnin tako ne bomo vračali in jih ne bo možno prenesti v naslednje leto, prav tako niso več možne odjave. Bomo pa organizirali prevzem materialov, to je majic, bandan, medalj in promocijskih darilc naših pokroviteljev ter vam podarili vrednostni bon s popustom, ki ga boste lahko izkoristili za prijavo na naslednji ediciji Istrskega maratona.
Iskreno se zahvaljujemo za razumevanje vsem skoraj 5.000 prijavljenim tekačicam in tekačem, otrokom in njihovim spremljevalcem na otroških tekih, okoli 1.000 prostovoljcem, vsem obiskovalcem in lokalni skupnosti, ki nam nudi gostoljubje na trasah od Ankarana do Pirana, vsem našim pokroviteljem ter celemu organizacijskemu odboru.

Vse informacije o prevzemih materialov in drugem bodo na voljo od sredine septembra na spletni strani prireditve www.istrski-maraton.si.

Verjamemo, da se vidimo kmalu! Do takrat pa varujmo zdravje.

Organizacijski odbor Istrski maraton

Koper, 31. 8. 2020