Vrh

NA POHOD S PLANINSKIM DRUŠTVOM IZOLA

Dragi naši najmlajši,

vsi tisti, ki namesto teka raje izberete sprehod, ste skupaj s starši lepo vabljeni 15. aprila 2023 na pohod, ki ga organizirajo naši prijatelji iz Planinskega društva Izola. Pohod bo potekal po Izoli in bližji okolici, v spremstvu vodnikov in mentoric iz planinskega društva.

Za udeležbo na pohodu je OBVEZNA PRIJAVA. Prijave zbiramo na spletni strani od 15. marca 2023 do zapolnitve mest. Število mest je omejeno. Prijavnine NI. Za mladoletne je spremstvo starša oz. skrbnika obvezno.

ZBIRNO MESTO: prireditveni prostor, parkirišče Pri ladjedelnici

ŠTART POHODA: ob 10. uri

DOLŽINA IN TRAJANJE POHODA: 7 km, 2 uri

Pohod je namenjen šolskim in predšolskim otrokom, ki zmorejo dvourno hojo. Za pohod je potrebna obutev z nedrsečim podplatom, vremenu primerna oprema, pijača, po želji prigrizek.

Opis poti »Na višto«

Pohod bomo začeli na prireditvenem prostoru, šli bomo mimo pokopališča, prečkali Prešernovo cesto in pot nadaljevali proti jugu, v smeri proti Šaredu. Po nadvozu preko hitre ceste se bomo spustili levo, takoj zatem desno in se začeli postopoma vzpenjati proti Baredom. Na Baredih bomo krenili levo in del poti prehodili ob lokalni cesti, ki vodi proti Gažonu. Nato se bomo spet obrnili proti Izoli, ki jo bomo dosegli po dolgem spustu in tako zaokrožili našo zanko. Pot od nadvoza do začetne točke bo enaka kot na začetku. Na 7 km dolgi poti bomo premagali dobrih 200 m višine.

Prijava